Rassencontrole & zuiverheidsverificatie

In samenwerking met twee andere bedrijven heeft VHLGenetics gespecialiseerde sets genetische markers ontwikkeld voor rassencontrole en zuiverheidsverificatie voor verschillende plantensoorten. VHLGenetics hanteert een strategie waarbij meerdere DNA-testen worden gebundeld in pakketten, waardoor de potentie voor kosteneffectieve bepaling van genetische parameters wordt vergroot.

Dankzij VHLGenetics zijn markerpanels nu toegankelijk voor de rassencontrole van elk partij zaad. Dit proces komt voort uit een uitgebreide onderzoeksfase, waarbij honderden potentiële markers worden gescreend bij talloze monsters. Als gevolg daarvan ontstaat een uitgebreide database met markerpanels voor een divers scala aan landbouwgewassen, sierplanten en fruitsoorten.

Kwaliteitscontrole en -borging van zaadpartijen

Recente ontwikkelingen op het gebied van SNP-markers hebben de kwaliteitscontrole en -borging van zaadpartijen gerevolutioneerd. Met toegang tot sequentie-informatie kunnen markerpanels nu worden aangepast om kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole protocollen voor zaadpartijen te vergemakkelijken. Onze diensten strekken zich internationaal uit, waardoor klanten deze ontwikkelingen naadloos kunnen integreren.

Tracking en Tracing

De toenemende focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de voedselketen gedreven om tracking en tracing te prioriteren. Recente vooruitgangen in DNA-markers stellen klanten in staat om nieuwe managementsystemen te implementeren voor het nauwkeurig volgen en traceren van individuele planten of zaadpartijen.

Herkomstverificatie

Herkomstverificatie fungeert als een bescherming voor cruciale ouderlijke veredelingslijnen. Het gebruik van een DNA-test met een specifiek markerpanel maakt de bevestiging van de productherkomst mogelijk door het genotyperen van een barcode die uniek is voor de veredelingslijn.

Tenslotte kunnen de markerpanels die zijn ontworpen voor rassencontrole ook het percentage ingeteelde zaden binnen hybride zaadpartijen onderscheiden. Deze mogelijkheid maakt de fusie van rassencontrole en zuiverheidsverificatie mogelijk met de analyse van resistentiegenen.

Momenteel beschikbare soorten

testtesttest
BrassicaBroccoliKool
BloemkoolMaïsKomkommer
AubergineSlaMeloen
UiPaprikaPompoen
ZonnebloemTomaatWatermeloen

Meer informatie

Op zoek naar een soort die hierboven niet wordt vermeld? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-