KASP

De KASP™ genotypering assay (Kompetitive Allele Specific PCR) is een homogene, fluorescentie (FRET) gebaseerde techniek die nauwkeurige bi-allelische discriminatie van bekende SNP’s en InDels mogelijk maakt. In tegenstelling tot andere PCR-gebaseerde genotypering assays vereist KASP geen labeling van de doelspecifieke primers/probes.

Deze eigenschap verleent KASP uitzonderlijke flexibiliteit in assayontwerp, wat resulteert in een hogere algehele slagingskans en de unieke mogelijkheid om grote/mega InDels te genotyperen.

KASP technologie

Een cruciaal aspect van KASP-technologie is het gebruik van een universeel FRET-cassette rapporteursysteem, waardoor de noodzaak voor dubbel gelabelde probes vervalt. De twee allel-specifieke forward primers hebben elk een staartsequentie die correspondeert met een van de twee FRET-cassettes: één gelabeld met FAM-kleurstof en de ander met HEX-kleurstof.

Deze technologische vooruitgang stelt KASP in staat om te worden uitgevoerd in geminiaturiseerde reactievormen (10 µL in 96-wells PCR-platen, 5 µL in 384-wells PCR-platen; 1 µL in 1536-wells PCR-platen) terwijl het het voordeel van individuele PCR-reacties biedt.

KASP is zeer aanpasbaar voor een spectrum van 1–100 markers en dient als een uitstekende oplossing voor het screenen van plantvarianten.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op om een voorstel te ontvangen dat is afgestemd op uw genotypering vragen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-