Kwaliteit

Bij VHLGenetics hechten we veel waarde aan de kwaliteit van onze DNA-testen en diensten. Om dit te waarborgen, voldoen we diverse accreditaties die onze strenge normen ondersteunen. 

NEN-EN-ISO/IEC 17025

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. (Nederland) is geaccrediteerd volgens de NEN-EN-ISO/IEC 17025 norm. 

Het certificaat is geregistreerd onder nummer L472. De accreditatie is geldig voor verschillende soorten DNA-testen. Een overzicht van de activiteiten binnen onze scope is te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (www.rva.nl). 

Om de ISO 17025 norm te waarborgen, wordt VHL regelmatig geaudit door de Raad voor Accreditatie. 

DIN EN ISO/IEC 17025

Certagen GmbH (Duitsland) is geaccrediteerd volgens de DIN EN ISO/IEC 17025:2018 norm. 

De accreditatie is geldig voor afstammingsanalyse en identiteitscontrole, evenals alle testen op erfelijke eigenschappen, zoals kleur of erfelijke ziekten. 

Klik hier om het certificaat te bekijken. 

NEN-EN-ISO 9001 standard

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. (VHL) in Nederland en Dr. van Haeringen Polygen b.v. (VHP) in België zijn gecertificeerd volgens de NEN-EN-ISO 9001 norm. 

Het certificaat is geldig voor de DNA-analyse van dierlijk en plantaardig materiaal, afstammingsanalyse en onderzoek naar erfelijke eigenschappen. Voor VHL is ook de analyse naar pathogenen van toepassing. Het certificaat is geregistreerd onder nummer NL10/81826438. 

Om de ISO 9001 norm te waarborgen, worden VHL en VHP regelmatig geaudit door SGS Systems & Services EESV. 

Klik hier om het certificaat te bekijken.

ICAR

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V., Dr. van Haeringen Polygen b.v. en Certagen zijn geaccrediteerd door het ‘International Committee for Animal Recording’ (ICAR) voor het uitvoeren van DNA-afstammingsverificatie op basis van STRs. VHL is ook geaccrediteerd voor DNA-afstammingsverificatie op basis van SNPs. 

Klik hier om het certificaat van Certagen te bekijken en hier om het certificaat van VHL te bekijken. 

Deze accreditatie betekent dat we op een hoog niveau opereren, onder zeer strenge kwaliteitsnormen gebaseerd op jarenlange ervaring. Deze accreditatie is essentieel voor het produceren van nauwkeurige en reproduceerbare resultaten. 

ISAG

Dr. van Haeringen Laboratorium B.V., Dr. van Haeringen Polygen bvba en Certagen zijn aangesloten bij de ‘International Society for Animal Genetics’ (ISAG). 

Wetenschappelijke onderwerpen worden onderling uitgewisseld via het tweejaarlijkse internationale congres. Dit heeft geresulteerd in de creatie van een internationale nomenclatuur, waardoor de aangesloten laboratoria resultaten met elkaar kunnen uitwisselen. Jaarlijks wordt deelgenomen aan internationale ringtesten van verschillende diersoorten. 

ISAG certificaten Certagen:

ISAG certificaten VHL:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-