DNA-testen voor paarden

Van afstammingsverificatie tot het opsporen van genetische aandoeningen en eigenschappen, onze DNA-testen voor paarden bieden een schat aan kennis om fokbeslissingen te onderbouwen en de gezondheid en het welzijn van paarden te optimaliseren.  

Met onze DNA-testen kunnen fokkers en stamboeken diep in de genetische achtergrond van hun paarden duiken, wenselijke eigenschappen identificeren en het risico op erfelijke aandoeningen minimaliseren met bijvoorbeeld ons CombiBreed 6-pannel pakket of DNA-testen voor Warmbloed Fragiele Veulen Syndroom (WFFS). 

Paarden DNA-testen in de diergeneeskunde

Niet alleen paardenfokkers en stamboeken, maar ook dierenartsen profiteren van het gebruik van DNA-testen. Onze DNA-testen voor paarden kunnen belangrijk zijn bij de diagnose (en uiteindelijk, indien van toepassing, de behandeling) van erfelijke aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen zoals Polysaccharide Storage Myopathie (PSSM). 

Bekijk ons assortiment aan DNA-testen voor paarden op www.combibreed.nl.

Samenwerkingsmogelijkheden voor stamboeken  

Stamboeken hebben de mogelijkheid om samen te werken met VHLGenetics om dieper inzicht te krijgen in de genomische fokwaarde en genetische diversiteit van hun fokpopulatie. Maatwerk pakketten, inclusief afstammingsverificatie en/of DNA-testen voor genetische aandoeningen of eigenschappen, worden op maat gemaakt om aan de specifieke voorkeuren van de stamboeken te voldoen. 

Voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden voor stamboeken kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk alle DNA-testen voor paarden op www.combibreed.nl
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-