Samenwerking Breeding Healthy Pets van start

Op 15 april jl. hebben wij in samenwerking met Breeding Healthy Pets het op maat gemaakte platform gelanceerd waar Vlaamse hondenfokkers genetische testen kunnen bestellen. Vlaamse rashonden krijgen binnenkort enkel nog een stamboom als hun fokkers inzetten op de genetische gezondheid van hun dieren.

De KU Leuven, Universiteit Gent en de Vlaamse overheid organiseerde een informatieavond voor fokkers en gaven uitleg over de nieuwe ontwikkelingen in de hondenfokkerij. Het project moet de genetische diversiteit van rashonden en raskatten verbeteren en genetische aandoeningen verminderen.

Tijdens deze avond heeft onze collega Leanne van de Goor een presentatie gegeven over het door ons gelanceerde platform bhp.combibreed.com. Deze portaalsite is speciaal ontworpen voor het project waarop fokkers hun dieren kunnen aanmelden. Uitslagen van de genetische onderzoeken worden gedeeld met KU Leuven en UGent.

Het einddoel van Breeding Healthy Pets is een aangepast, duurzaam fokbeleid voor elk ras met een selectietool voor fokkers. Pups geboren uit een genetisch gunstige oudercombinatie krijgen een DNA-pas om aan te tonen dat ze genetisch correct zijn gefokt.

Gepost op

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,-