R525 Bèta-Lactoglobuline
Home • Runderen • Genetische eigenschap • R525 Bèta-Lactoglobuline
€ 39,95 excl. BTW
€ 48,34 incl. BTW
10
werkdagen
Koemelk bevat zes belangrijke eiwitten die de voedingswaarde beïnvloeden: alfa-caseïne S1 en S2, bèta-caseïne, kappa-caseïne, alfa-lactalbumine en bèta-lactoglobuline. Verschillende mutaties in de genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van deze eiwitten kunnen de voedingseigenschappen, het kaasbereidingspotentieel, de verteerbaarheid door menselijke consumenten, enz. veranderen.
Deze specifieke test is voor een mutatie in het bèta-lactoglobuline-gen PAEP. Bèta-lactoglobuline is een belangrijk bestanddeel van melkwei. Verhoogde melkgift en wei-eiwit worden in verband gebracht met hoge niveaus van bèta-lactoglobuline. De hier geanalyseerde mutatie is verantwoordelijk voor het B-allel van bèta-lactoglobuline.
Specificaties
Chromosoom: 11
Gen: PAEP
Overerving: Autosomaal Co-Dominant
Orgaan: Endocrien systeem, Endocriene klieren
Sub-orgaan: Uier
Gepubliceerd in: 2024
Klinische kenmerken
Koeien produceren melk met een mengsel van de bèta-caseïnevarianten die ze dragen. Een koe die gegenotypeerd is als A2/A2 zal bijvoorbeeld pure A2-melk produceren, en bij een koe die gegenotypeerd is als A1/A2 zal A1 en A2 bèta-caseïne in de melk te vinden zijn.
Referenties
Omia: 1437
Pubmed: 38164367