R525 Bèta-Lactoglobuline

R525 Categorieën: ,

 39,95 excl. BTW
 48,34 incl. BTW

Ras:  Alle rassen
Monstermateriaal:  Bloed EDTA, Bloed Heparine, Haar, Sperma, Weefsel

10

werkdagen

Neem contact met ons op voor vragen over onze producten of verzoeken om grotere aantallen DNA-testen.
Terug naar alle DNA-testen voor runderen

Koemelk bevat zes belangrijke eiwitten die de voedingswaarde beïnvloeden: alfa-caseïne S1 en S2, bèta-caseïne, kappa-caseïne, alfa-lactalbumine en bèta-lactoglobuline. Verschillende mutaties in de genen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van deze eiwitten kunnen de voedingseigenschappen, het kaasbereidingspotentieel, de verteerbaarheid door menselijke consumenten, enz. veranderen.

Deze specifieke test is voor een mutatie in het bèta-lactoglobuline-gen PAEP. Bèta-lactoglobuline is een belangrijk bestanddeel van melkwei. Verhoogde melkgift en wei-eiwit worden in verband gebracht met hoge niveaus van bèta-lactoglobuline. De hier geanalyseerde mutatie is verantwoordelijk voor het B-allel van bèta-lactoglobuline.

Specificaties

Chromosoom: 11

Gen: PAEP

Overerving: Autosomaal Co-Dominant

Orgaan: Endocrien systeem, Endocriene klieren

Sub-orgaan: Uier

Gepubliceerd in: 2024

Klinische kenmerken

Koeien produceren melk met een mengsel van de bèta-caseïnevarianten die ze dragen. Een koe die gegenotypeerd is als A2/A2 zal bijvoorbeeld pure A2-melk produceren, en bij een koe die gegenotypeerd is als A1/A2 zal A1 en A2 bèta-caseïne in de melk te vinden zijn.

Referenties

Omia: 1437

Pubmed: 38164367